Egyre tudatosabbak a magyarok: vagyontól függetlenül rendelkezünk lakásbiztosítással

A magas és közepes jövedelműek 89 és 87 százalékának van lakásbiztosítása, ugyanakkor az alacsony jövedelmi kategóriába tartozóknál is 69 százalék ez az arány - derült ki a K&H Csoport felméréséből.

A 30-59 éves magyar lakosság 83 százaléka lakásbiztosítással védi otthonát a balesetektől, káreseményektől - közölte a K&H Csoport. Közleményében a társaság idei harmadik negyedévben készített felmérésének eredményeit ismertetve idézték Kaszab Attilát, a K&H Biztosító vezérigazgató helyettesét és nem-életbiztosítási üzletágának vezetőjét, aki kiemelte:

a magas és közepes jövedelműek 89 és 87 százalékának van lakásbiztosítása, ugyanakkor az alacsony jövedelmi kategóriába tartozóknál is 69 százalék ez az arány.

Hozzátette, a saját lakásban élők 88 százaléka védi biztosítással a lakását. Ugyanakkor akik nem saját ingatlanban élnek, csak 69 százalékban kötöttek lakásbiztosítást, a bérleményben élők pedig csak 56 százalékban.

Emellett a megkérdezettek 64 százaléka a szomszédokkal összefogva figyeli egymás ingatlanait, 47 százalékuk pedig biztonsági ajtókkal, ablakokkal szerelte fel lakását. Utóbbiak aránya egyébként jelentősen nőtt a tavalyi és tavalyelőtti 41 valamint 38 százalékhoz képest.

A házőrző kutyák aránya évek óta valamivel 40 százalék felett van a kutatás szerint.

Tűz- és füstjelzőt az előző évekhez hasonlóan csak a megkérdezettek 17 százaléka szereltetett fel ingatlanjában, és saját tűzoltó készüléket is a korábbi évekkel azonos arányban a megkérdezettek több mint negyede említett idén - áll a közleményben.

Forrás: www.penzcentrum.hu